VVS-kurser och utbildningar för företag

Det är inte bara privatpersoner som kan gå VVS-kurser och utbildningar för att utbilda sig till VVS-montörer. Idag finns det mängder med organisationer och verksamheter som erbjuder utbildningar även för företag. På den här sidan kommer du att hitta information om olika utbildningscenter du kan vända dig till, men du kommer också få svar på de vanligaste frågorna om VVS utbildning för företag.

Gå en VVS-kurs

Letar du efter en bra VVS-kurs för företag? Då har du kommit helt rätt. Här nedan listar vi nämligen fyra lärosäten du kan välja mellan när du vill utbilda företaget inom rörmokeri, vatten och avlopp.

Insu

Insu erbjuder vvs-kurser och utbildningar. Med den här utbildningen bakom er får ditt företag en riktigt bra kvalitetsstämpel som visar att ni är kunniga och seriösa inom branschen. Det är inte ovanligt att många som anmäler sig till kursen har tidigare kunskap och erfarenhet av VVS, rörmokeri, montering, reparation eller underhåll. Det krävs nämligen vissa förkunskaper för att du och ditt företag ska kunna delta. Genom att vidareutbilda er i ert område blir ditt företag mer konkurrenskraftigt.

Kom till Insu.se

Sifu

Sifu har ett mycket stort och gediget utbud av olika VVS kurser och utbildning för alla typer av behov. Här kan du gå en kortare kurs för att specialisera och nischa dig inom en viss inriktning, men du kan också utbilda företaget och få en bredare kompetens inom hela branschen. Sifu erbjuder bland annat VVS-utbildningar, samt utbildningar inom kyla och värme, OVK-utbildning, ventilation och ventilationsteknik och mycket mer. Kurserna hålls i bland annat Göteborg, Stockholm, Malmö och Umeå, men kan även hållas på ditt företag.

Kom till Sifu.se

Solar School

Hos Solar School hittar du VVS utbildningar för företag som redan arbetar eller är verksamma inom branschen. Målet med den här kursen är att du ska kunna utveckla ditt företag och att alla kursdeltagare ska ha kunskapen som krävs för att klara av säkra och trygga installationer. Kursdeltagare ska bland annat ha grundkunskap inom rådande branschregelverk, samt kompetensen som krävs för att använda denna i vardagen. Kursen pågår under en dag och kräver branschlegitimation av dig som företagare.

Kom till Solarschool.se

FA-Kurs

FA-kurs riktar sig till dig som har ett företag som berörs av de regler och normer som finns för VVS-installationer. Den här utbildningen pågår under en dag och omfattar bland annat PBL, BBR, konsumenttjänstlagen, arbetsmiljölagen, CE-märkning av byggprodukter, samt AML och AFS. För att ditt företag ska kunna kvalificeras för kursen är det viktigt att ni har varit aktiva i minst två år och att ni kan uppvisa utbildning inom Säker Vatten. Intresseanmälan kan skickas in via FA-kurs hemsida.

Kom till Fakurs.se

Vanliga frågor och svar

När du ska anmäla företaget till en VVS kurs är det inte ovanligt att ha många frågor och funderingar. Vad är en VVS kurs för företag och vad är det dina anställda kommer lära sig? Här nedan hittar du svaret på de vanligaste frågor som kan uppstå inför en kursstart eller innan du bokar en utbildning överhuvudtaget.

Vad kostar en VVS-utbildning?

En VVS utbildning för företag kan variera väldigt mycket i pris beroende på kursernas omfattning och innehåll. Kortare kurser på någon enstaka dag ligger vanligtvis runt 6000-8000 kronor ex. moms. Är det däremot längre kurser på upp till en vecka kan priset hamna på allt mellan 16 000 kronor ex. moms och 30 000 kronor ex. moms.

Kan jag gå en VVS-kurs på distans?

Det är fullt möjligt att gå en VVS kurs på distans, men det är viktigt att komma ihåg att utbildningen kräver en hel del praktisk kunskap för att kunna godkännas och slutföras. Den teoretiska delen kan i många fall utföras hemifrån, men praktiken måste ske på ett VVS företag som tar emot lärlingar.

Vad krävs för att bli ett auktoriserat VVS-företag?

För att du ska få ett auktoriserat VVS-företag krävs det bland annat en ansökan till Säker Vatten. Du måste även åta dig att följa rådande branschregler och ha en giltig ansvarsförsäkring. Ditt företag ska även vara registrerat hos Bolagsverket, betala F-skatt och ha minst en heltidsanställd med dokumenterad utbildning eller certifikat.